Крими

Случаят YOGTZE – загадъчната смърт на Гюнтер Сол

Случаят YOGTZE се състои от поредица мистериозни събития, довели до смъртта на германския хранителен експерт Гюнтер Стол през 1984г. От известно време той страда от параноя и многократно говори на жена си за „тях“, които щели да го убият.

На 25 октомври 1984г той извиква „Най-после успях“ и бързо записва на лист хартия кода JOGTZE (все още не е ясно дали третият символ е G или 6).

Стол излиза от дома си и отива в любимата си кръчма, където си поръчва бира. Часът е 23:00. Внезапно той пада на пода, губи съзнание и удря лицето си. Хората коментират, че не е бил пиян, но изглеждал разтревожен.

Стол си тръгва от кръчмата и около 1:00ч посещава дома на стара жена, която познава от детството си в Сеелбах, казвайки й „Нещо ще се случи тази нощ, нещо ужасяващо.“ Тук трябва да се отбележи един факт – Сеелбах е само на 10км от кръчмата. Случилото се през следващите 2 часа е загадка.

В 3:00ч двама шофьори на камиони откриват колата му разбита в една дърво край пътя. Стол е вътре – на пасажерското място, все още жив, но гол, окървавен и почти в безсъзнание. Той твърди, че е пътувал с „четирима непознати“, който го „пребили“. Умира в линейката на път за болницата.

В последвалото разследване излизат няколко странни подробности. Двамата шофьори съобщават за ранен мъж в бяло яке, който бяга от мястото на катастрофата. Този човек така и не е открит. Още повече, полицията открива, че Стол не е ранен при катастрофата, а е бил прегазен от друга кола, след което е преместен на пасажерската седалка на своя автомобил, който след това се е блъснал в дървото.

Някои следователи отбелязват, че буквата G всъщност може да е 6. Една популярна интернет теория е, че Стол е получил видени за смъртта си, а YOGTZE или JO6TZE е номерът на автомобила, който го е прегазил. Според друга теория, TZE е вкус йогурт – може би се е опитвал да разреши някой проблем, свързан с йогурта. YO6TZE е сигналът за набиране на една румънска радио станция – дали има нещо общо? Или всичко случило се е свързано с психическите проблеми на Стол?

Вижте още

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *