Кино

Отхвърленото продължение на „Сам в къщи“ е щяло да бъде много шантаво

Преди известно време Маколи Кълкин се върна в света на „Сам в къщи“ като участва в Dryvers – уеб сериал, режисиран от китариста на Moldy Peaches, Джак Дишел. В епизод 1 се запознаваме с живота на Кевин Маккалистър, който явно се разпада поради травмата от двете Коледи, когато беше изоставен от семейството си. Историята свършва с Кевин, който измъчва крадец на коли, за да задоволи жаждата си за мъст.

https://www.youtube.com/watch?v=xKYABI-dGEA

Преди месец Кълкин отново влезе в ролята на Кевин за реклама на Google, за която се предполага, че е получил доста повече пари, отколкото за шоуто в YouTube. В клипа Кевин отново е сам в къщата на Маккалистън. Атмосферата е много по-жизнерадостна, отколкото в Dryvers… докато бавно не осъзнавате, че Кевин може да е убил цялото си семейство, за да има цялата къщата само за себе си.

Успехът на рекламата ни кара да се зачудим – трябва ли да направят нов филм от поредицата? Не бързайте да протестирате. В коментар от DVD диска на „Сам в къщи“, режисьорът Крис Кълъмбъс разказва, че му е хрумнала идея за модерно продължение, в което да видим порасналия Кълкин. Вероятно на шега, режисьорът казва, че идеята му е била „отхвърлена“ от студиото, след което разказва за откачения сценарии, който е имал предвид.

Продължението е щяло да започне с Кевин в затвора – защото семейството ти да те третира като мебел и редовно да те нападат крадци може да те предразположи към вземане на лоши решения. Когато Кевин е пуснат на свобода, той отчаяно търси отмъщение от бандитите Ует. Оказва се обаче, че Хари и Марв са влезли в правия път. Бившите престъпници вече са в предградията, живеят един до друг и си имат семейства. Това принуждава Кевин да влезе в ролята на нашественика.

Идеята на Кълъмбъс може звучи нелепо, но днес 100% щеше да проработи.

Вижте още

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *