Connect with us

Невероятно

Момчето, осъдено за организирането на собственото си убийство

Публикувано

on

Когато през юни 2003г 14-годишно момче е откарано в болницата с две прободни рани, полицията смята, че става въпрос за опит за грабеж. 16-годишният приятел на пострадалото момче, което чака на мястото на случката, им казва именно това. Никой обаче не е предполагал, че ще бъде разкрит един от най-странните престъпни планове в историята на страната.

Първите съмнения изникват, когато полицията разглежда записите от уличните камери в Алтринчам, Манчестър. На тях се вижда как момчетата минават по алея и излизат от обсега на камерите за 25 минути.

Пострадалия, наричан просто „Джон“, прекарва седмица в критично състояние в болницата – прободени са черният и белите му дробове. Налага се да извадят и жлъчния му мехур. Отличният ученик скоро започва да разказва на полицията, че приятелят му „Марк“ е този, който го е наръгал, но няма представа защо.

След като започва разследване по случая, властите получават достъп до онлайн чатовете на момчетата и скоро става ясно, че нищо не е така, както изглежда.

Марк си е чатил със седем различни човека, включително Джон, 16-годишно момиче и 39-годишна жена шпионин, представяща се за Джанет – само че не е имал никаква представа, че всички те са измислени от Джон самоличности.

Обърканият тийнейджър е страдал от психическо разстройство и се е оттеглил в свой въображаем свят. След време се привързва към Марк и признава пред полицията в Манчестър, че е изпитвал „емоционална интимност“ към него, каквато не е усещал преди.

Нещата стават наистина зловещи, когато Джон – представяйки се за Джанет – казва на Марк, че Джон умира от мозъчен тумор и той трябва да го убие, за да прекрати мъките му. Ако Марк е следвал инструкциите точно, щял да бъде вербуван от тайните служби като шпионин и да прави секс с Джанет.

Чатовете са продължили толкова дълго, че Джон е изградил много силно и опасно влияние над Марк. С промития си мозък Марк се съгласява да убие Джон.

След като е организирал собственото си убийство, Джон се среща с Марк в центъра на града, където купуват кухненски нож. На следващия ден, 29 юни, Марк наръгва Джон два пъти в уличка, но не успява да го убие.

Джон става първият човек в историята на Великобритания, който е осъден за организирането на собственото си убийство. През 2004г той пледира виновен и получава тригодишна условна присъда, като му е забранено да ползва интернет без надзор. Не му е разрешено и повече да търси Марк.

Марк също пледира виновен, за опит за убийство, и получава двегодишна условна присъда.

„Престъпления от този характер при нормални обстоятелства биха довели до много дълги присъди, но това съвсем не са нормални обстоятелства.“ – обявява съдията.

Кликни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвайте ни

Не пропускайте

Невероятнопреди 13 часа

10 истории с Киану Рийвс, които показват, че е най-добрият човек на света

Какво се получава, когато комбинирате добри британски маниери с типични хавайски принципи? Киану Рийвс, разбира се – любимецът на интернет....

Историяпреди един ден

12 малко известни истории от Втората световна война

Всеки е запознат с основните събития от Втората световна война, благодарение на комбинация от училищна подготовка, кино и книги. Нацистката...

Невероятнопреди 2 дни

Изненадващи разлики между женското и мъжкото тяло

Жените са прекрасни и уникални същества. Не само са способни да дават живот, но също така преминават през много промени,...

Кинопреди 6 дни

Най-очакваните филми през 2022г

Светът продължава да е в колапс, но поне успяхме да видим някои страхотни филми миналата година. С малко късмет, 2022г...

Кримипреди 2 седмици

Крис Беноа – защо кечистът уби семейството си и се самоуби?

Убийствата и самоубийството, извършени от Крис Беноа през 2007г шокираха целия свят. Първо той убива красивата си съпруга и 7-годишния...

Най-четени

Популярни