Невероятно

Човекът, преживял екзекуцията си

Човешкото тяло е пълно с изненади. Понякога забравяме на какво е способно, когато се бори за оцеляване. От медицинска гледна точка, никой не би трябвало да оживее след куршум в главата, макар историята да познава дори случаи на хора, прострелвани два пъти в главата и оцелели.

Ако щете вярвайте, но има един човек, който е направил невъзможното и е преживял екзекуция, при която е разстрелян с 9 куршума.

Мексиканската революция

Уенцеслао Могел, известен като „Ел фусиладо“ (в превод „Екзекутирания“), е мъжът, победил всички шансове и надхитрил смъртта в собствената й игра. През 1915г, по време на Мексиканската революция, Могел е войник в отрядите на Панчо Виля. Това е и годината, когато Панчо Виля е победен и Могел, заедно с други свои другари, са принудени да се бият в една последна битка в която повечето от войниците се предават.

Мексиканската революция е свирепа и военнопленниците от двете страни биват екзекутирани. Могел е последният екзекутиран от своя отряд. Войниците са изправени до стена, където отряд от осем мъже се прицелва и стреля в главите им. След като прогърмяват осемте изстрела, Могел пада на земята, но все ще диша, затова командирът стреля по него девети път, право в главата му, за да се увери, че този път е мъртъв.

Екзекутираният

Дори някои изстрели да не са го уцелели в главата, деветият би трябвало да е 99% фатален, тъй като е от упор. Все още жив обаче, Могел се преструва на мъртъв като затаява дъх. Щом врагът си тръгва, той се изправя и тръгва да търси помощ. Влиза в църквата в град Сантяго Текикиак и там попада на свещеник, който изважда куршумите от тялото и зашива раните му.

Свещеникът е изумен от късмета на Могел да оцелее след 9 изстрела, затова го укрива до 1924г, когато свършва революцията. Могел не само оцелява, но и се възстановява без никакви мозъчни увреждания.

През 1930г той мигрира в САЩ в търсене на по-добър живот. Макар историята му да става доста известна в Мексико, в САЩ никой не го познава. Хората започват да му задават въпроси и да питат за обезобразеното му лице. Тогава той разказва историята си, която бързо се разчува.

Чак през 1937г обаче Могел става наистина известен в САЩ, когато участва в „Шоуто на Рипли“ по радиото. Могел е толкова харесван от слушателите, че NBC организира турне из страната, за да може хората да видят героя на живо. По време на турнето показват раните му и Екзекутираният привлича интереса на продуценти от цяла Америка.

Въпреки тежките травми от екзекуцията, Могел доживява до 85 години. Той умира в Мексико през 1975г от старост.

Вижте още

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *