Connect with us

Животни

Боби – кучето, изминало 4000км, за да се върне у дома

Публикувано

on

През август 1923г, по време на семейно пътуване в Индиана, Франк и Елизабет Брезиър, заедно с дъщерите си Леона и Нова, посещават роднини в Уолкът. Същата вечер тригодишното им куче Боби (смесица между коли и английска овчарка) е нападнато от други три кучета и избягва. След продължително търсене, натъженото семейство не успява да открие Боби и продължава пътешествието си, след което се връща в Силвъртън, Орегон.

Шест месеца по-късно, през февруари 1924г, Боби се завръща в Силвъртън, целият мръсен и мършав, а ноктите му са се изпилили до милиметър. По всичко личало, че той е изминал цялото разстояние до вкъщи, като е прекосил реки и е преминал през Континенталния вододел през най-студения период от зимата.

По време на приключението си, Боби е изминал 4105км поля, пустини и планини през зимата, за да се върне у дома, като е покривал по около 23км на ден. След завръщането си в Силвъртън, той става истинска звезда. Историята му привлича интереса на нацията и е отразена във всички вестници.

Боби играе себе си в немия филм „Зовът на Запада“ през 1924г. Получава стотици писма от цял свят и получава нашийник със скъпоценни камъни, както и ключа от града.

Хората, които са хранили и приютявали Боби по пътя му пишат на семейството, за да разкажат как са прекарали с него. Организацията Humane Society успява да използва тези истории, за сглоби относително точно описание на маршрута, по който е минал Боби. Те откриват, че след като се връща в Уолкът и не открива стопаните си, Боби първоначално ги е последвал до североизточна Индиана. След това е тръгнал в различни посоки, явно търсейки миризмата им. Накрая се насочва на запад.

По време на своето пътуване, семейство Брезиър са оставяли колата си на бензиностанция всяка нощ. Кучето им е посетило всяка от тези спирки, както и множество къщи и лагер на бездомници.

В Портланд една ирландка се грижи за Боби известно време, като му помага да се възстанови от сериозни наранявания по краката и лапите.

Боби умира през 1927г и е погребан в гробището за животни в Портланд. Седмица по-късно, известната немска овчарка Рин Тин Тин полага венец на гроба му. Лоялността на Боби е почитана всяка година на детския парад на домашните животни в Силвъртън, който служи като напомняне за специалното място, което имат животните в сърцата на хората. 21-метрова рисунка, изобразяваща историята на Боби е част от серия улични рисунки, които красят стените на бизнес сгради в града.

Кликни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвайте ни

Не пропускайте

Историяпреди 1 година

Операция Пасториъс – опитът на Хитлер да саботира САЩ отвътре

Има един малко известен, но истински инцидент в САЩ, случил се през Втората световна война. През юни 1942г нацистите задвижват...

Невероятнопреди 1 година

15 изумителни факта за най-абсурдно богатите 1%

Богати хора има много и навсякъде. Мнозина от нас обаче не си дават сметка колко абсурдно и нелепо богати са...

Святпреди 2 години

Най-известните отвличания

Отвличанията разделят животите на жертвите и близките им на две: в единия момент са тук, в следващия ги няма. Историята...

Историяпреди 2 години

Балканския гангстер Желко Ражнатович – Аркан

Желко Ражнатович е роден в Брежице, малък граничен град в словенска Щирия, Югославия. Баща му, Желко Ражнатович, е служил като...

Историяпреди 2 години

4 исторически трагедии, които са били много по-лоши, отколкото си мислите

Във времена на невъобразими трагедии и катастрофи, винаги има някой идиот, който ще попита „Може ли да стане по-зле?“. И...

Най-четени

Популярни