Кино

Актьорите, които увредиха телата си по време на снимки

Персонажите, които играят актьорите, могат да преминат през доста тежки моменти във филмите, но все пак всичко е на кино – мислим си, че след като спрат да снимат камерите, тези хора си живеят като царе. Знаем, че има всякакви трикове, които могат да преобразят обикновения актьор в нещо невероятно. Не го наричат „магията на киното“ случайно. Но докато повечето актьори са готови да се трансформират за роля, като отслабват или трупат килограми, слагат си протези и т.н., неколцина предприемат екстремни мерки.

  1. Джаред Лето в „Глава 27“

Лето е отслабвал за роли във филми като „Реквием за една мечта“ и „Клубът на купувачите от Далас“, но надебеляването му за „Глава 27“ от 2007г наистина му повлия.

Там той изигра Марк Чапман – човекът, който убива Джон Ленън. Лето признава, че е натрупал толкова много килограми, че се е разболял от подагра. „Към края на снимките, един от големите проблеми беше болката в краката ми. Имах инвалидна количка, защото беше наистина болезнено. Тялото ми беше в шок от натрупаните килограми. Трябваше ми година, за да сваля достатъчно, за да се почувствам донякъде добре. Не знам дали някога ще се върна в същата форма, в която бях.“

  1. Джордж Клуни в „Сириана“

Докато снима сцена с мъчение за „Сириана“ през 2005г, Джордж Клуни си разбива черепа по време на снимки и уврежда гръбнака си – инцидент, който оказва продължителен ефект върху физическото му здраве.

Пред Rolling Stone актьорът разказва, че е пострадал толкова тежко, че дори е обмислял да сложи край на живота си. Първоначално лекарите не могли да локализират нараняването, но накрая забелязали откъде изтича гръбначна течност и разбрали, че състоянието му е много по-сериозно отколкото са предполагали. Актьорът по-късно разкрива, че е трябвало да приема силни болкоуспокояващи и да ходи на терапия.

  1. Силвестър Сталоун в „Непобедимите 3“

Сталоун знае доста за травмите по време на работа. „Оценявам качеството на филма по тежестта на нараняванията.“ – шегува се звездата. „В Рамбо и Непобедимите съм си чупил врат и гръбнака и съм си вадил и двете рамена.“

През 2014г в „Непобедимите 3“, Сталоун е преживял най-лошия си инцидент по време на снимки, перманентно увреждайки гърба си. „Трябваше да ми поставят метални пластини. Ако чуете странен шум, не е от обувките ми, а от гърба. Но се подобрявам.“

Третата част от поредицата едва не убива и колегата на Сталоун, Джейсън Стейтъм. Докато кара един камион, спирачките на машината отказват и той се хвърля на 20м в Черно Море. За късмет актьорът е бил олимпийски гмуркач и е успял да се спаси.

  1. Брус Уилис в „Умирай трудно“

Според актьора, след като стреля с пистолет в една от сцените на филма, губи две трети от слуха в лявото си ухо. Признава, че сега често кара хората да повтарят, когато говорят с него. Дъщеря му обяснява, че причината баща й да не говори много по време на представяне на някой филм е, че обикновено се затруднява да чуе въпросите, които му задават.

  1. Джейми Александър в „Тор: Светът на мрака“

Докато снима „Тор: Светът на мрака“, Джейми Александър, която играе Сиф от екипа на Тор – описва доста болезнен инцидент. Актрисата обяснява, че се е подхлъзнала и е паднала от доста високо, като уврежда един от гръбначните си дискове, изважда лявото си рамо, разкъсва дясната си плешка и наранява 11 гръбначни прешлена.

Първоначално смятала, че ще се оправи бързо, но на следващата сутрин все още била доста зле. „Качих се в колата, за да отида в болница. При сядането притиснах леко гръбнака си и дясната ми ръка и десния крак се парализираха.“ С доста физиотерапия, Александър отново е на крака, но със сигурност не е забравила тежкия инцидент.

  1. Том Круз в „Джак Ричър“

Предвид всичките откачени каскади, които прави Том Круз, нормално е да си мислим, че има зад гърба си безброй травми. Обикновено той не говори за тях, но разказва за това, което за него е най-лошият му инцидент на снимачната площадка.

През 2012г актьорът разказва за това как е наранил крака си при снимките на „Джак Ричър“. Но не е било при скачане от покрив или скачане от движеща се кола. Не. Наранил се е от ритането на човек между краката, отново и отново. Круз обяснява: „Има сцена, в която ритам един в топките. Беше истински човек, но не пострада. Трябваше да повторим сцената много пъти и първите десетина пъти беше забавно. След 50-ия път обаче, кракът ми се поду. Трябваше постоянно да разхлабвам обувката си.

  1. Анджелина Джоли в „Агент Солт“

В екшъна от 2010г, Анджелина Джоли играе агент на ЦРУ, обвинен за руски шпионин и трябва да докаже невинността си, докато бяга от куршумите. За да се подготви за бойните сцени, актрисата е трябвало да учи бойни изкуства, а някои от каскадите й включват вървене по тесен ръб на височина 12 етажа и скачане от надлез върху движещ се камион. Но една „нелепо“ лесна сцена й причинява най-много болка и перманентен белег на лицето.

Джоли разказва, че инцидентът се е случил по време на сцена, в която се търкаля по земята. Треньорът й обяснява: „При последната битка с Лийв Шрайбър, тя трябваше да скочи към отваряща се врата, докато стреля. По време на снимките се засили към ъгъла и си удари главата.“

  1. Дилън О’Брайън в „Лабиринтът: Последният кандидат“

Снимките на последната част от поредицата „Лабиринтът“ бяха спрени за неопределено време поради ужасяващ инцидент с Дилън О’Брайън. Младият актьор получава мозъчна травма, когато каскада с мотор се обърква и той чупи повечето от дясната половина на лицето си.

„Имам четири метални пластини, които ще бъдат част от мен завинаги. Чувствам се късметлия, че се отървах и лицето ми заздравя. Докторът успя да запази вида ми до голяма степен като преди.“

Вижте още

1 of 33

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.