Невероятно

5 човека, станали милионери по най-невероятните начини

Освен ако не живеете в гората и напълно изолирани от цивилизацията, нуждата от пари е факт от живота. По-голяма част от младините ни отива в придобиване на умения, които да ни помогнат да се сдобием с пари. Докато прекарваме 5-6 дни седмично за изкарване на прехраната, има хора, които или чрез чист късмет, или чрез поемането на риск в правилния момент удрят джакпота.

  1. През 2016г, за да докаже на съпруга си, че лотарийните билети са загуба на пари, Гленда Блакуел купува билет от лотарията в Каролина и печели с него $1 милион.

След като се ядосва на съпруга си Бъди, че я е накарал да му купи лотарийни билети, 57-годишната Гленда от Северна Каролина решава да му натрие носа, като си купи търкащо билетче и му покаже, че нищо не печелят. Не й се получава, защото билетът й носи $1 милион. С парите си купуват къща и малко земя, а с останалото помагат на дъщеря си и заделят за колежа на внуците.

  1. Има 7-доишно момче, които рекламира играчки в YouTube от бебе. Печели по $22 милиона годишно и има собствена колекция играчки в Уолмарт. През 2018г е обявено за най-високоплатеният влогър.

След като разглежда каналите за ревюта на играчки в YouTube, Раян пита майка си: „Защо не съм в YouTube, при положение, че всички други деца са?“. Започва влогърската си кариера през март 2015г, а майка му напуска работата си като учителка по химия, за да се отдаде изцяло на клиповете на малкия. През 2017г родителите на Раян подписват сделка с компанията Pocket.watch за реклама. На следващата година каналът на Раян се сдобива и с приложение наречено “Tag with Ryan” и излиза нова колекция от играчки, предлагащи се ексклузивно в Уолмарт и Таргет, а по-късно и в Амазон.

До февруари 2019г един от клиповете на Раян е гледан над 1.7 милиарда пъти. От 8-ият най-високоплатен влогър през 2016-2017г с $11 милиона, той се издига до първото място с $22 милиона през 2018г.

  1. Айлин Граев (Anshe Chung) става милионер, като продава недвижими имоти в онлайн света Second Life.

Преди да се появи Second Life, Айлин е трупала състояние от продажби във виртуални светове като Asheron’s Call и Shadowbane, макар то да не е било конвертирано в реална валута. Тя започва да създава и продава анимации в Second Life през юни 2004г. Използва игровата валута, която печели, за да си купи и развие виртуална земя. Реинвестира парите, за да купи още земя и към момента притежава виртуална земя за хиляди сървъри, повечето от която отдава под наем на потребители.

  1. През 1975г Гари Дал става милионер, като продава гладки камъни като домашни любимци за $4 парчето.

Докато живее в Лос Гатос, Калифорния, рекламният експерт Гари Дал стои в един бар с приятели и ги слуша как се оплакват от домашните си любимци. Тогава на шега казва, че има перфектният любимец – камък – който не се нуждае от къпане, разхождане, хранене и поддръжка. Освен това не се разболява, не остарява и не умира. След това измисля „инструкции за употреба“ за камък домашен любимец, пълни с шеги и закачки.

Гари купува камъните за по пени всеки. Най-големият му разход са кутиите. Инструкциите са брошура от 32 страници, носеща заглавието „Грижата и дресирането на вашият камък“. В нея са описани няколко команди, на които можете да научите камъка си, като „седни“ и „стой“.

През първите шест месеца камъните са истински хит до коледния сезон. Макар до февруари 1976г продажбите вече да са слаби, Дал е продал 1.5 милиона бройки по $4 парчето.

  1. По време на Голяма депресия, един банкер убеждава малко градче от бедни семейства във Флорида да купи дялове от Кока Кола. Градът сега е най-богатият по глава от населението в САЩ и е дом на 67 милионера.

През 20-те и 30-те, фермерското градче Куинси едва успява да преживява. Но Пат Мънро забелязва, че хората дават последните си пари за бутилки Кока Кола. По това време акциите от компанията са доста евтини – по $19. Затова той инвестира в много дялове и като доверен банкер мнозина вземат пример от него и също инвестират, макар пазарът да е лош.

Инстиктът на Мънро се отплаща и дяловете изкарват града през най-лошите дни на Голямата депресия. Дивидентите помагат на градчето да преживее и следващи рецесии и лошите реколти. Мнозина от тях са събрали цяло състояние, поради което ги наричат „Кока Кола милионери“ и са предали богатството си на внуците си.

Вижте още

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *