Невероятно

15 ужасяващи гледки, дело на Майката природа

Понякога толкова свикваме с приказните пейзажи и сладките животинки, че забравяме за тъмната страна на природата. Но тя съществува, независимо дали говорим за нея или не. За да ви напомним за някои от най-страшните „деца“ на майката Земя, сме събрали снимки, от които ще ви побият тръпки.

 1. Какво правите, когато видите летяща лисица в задния си двор? (Филипините)

Не, това не е от ъгъла на камерата – наистина е един огромен прилеп. Летящите лисици са сред най-едрите прилепи в света и имат размах на крилете 1.5м. Обитават тропическите острови и континентална Азия. Колкото и страшно да изглеждат, те са нежни гиганти и ядат само плодове.

 1. Когато не си чистил зад гардероба от месеци

Знаете ли, че някои гущери снасят яйца, докато други раждат? Точно така, докато геконите, игуаните и други подобни снасят айца, видове като синьоезичните сцинкове и соломоновите гущери снасят яйца.

 1. Невероятно торнадо от птици

Прилича на кадър от „Птиците“ на Хичкок, но сцената е дело на майката природа. Смята се, че торнадото е от скорци – птици, известни с плътните си формации.

 1. Това е един от най-безобидните паяци в Австралия

Това е паяк ловец – чест обитател на домовете в Австралия. Огромен е, но всъщност е безобиден. Паякът ловец не хапе хората, освен ако не е провокиран. Не е отровен и всъщност е добър съквартирант – скоростта му ще ви отърве от хлебарките.

 1. В този тексаски град имат сериозен проблем с птиците

Всяка есен ята от птици мигрират към по-топли територии. Повечето го правят през нощта, като летят в тандем, дори когато са на 200м разстояние. Някои обаче могат да бъдат забелязани и през деня.

 1. Лисицата и хрътката

Бедната лисица явно е паднала в ледените води, вероятно преследвайки плячка по тънкия лед.

 1. Когато гущерът си свали лицето

Ако искате да свалите кожата от главата на гущера си, опитайте се да го направите наведнъж, като внимавате около ушите и очите.

 1. Когато не знаеш на какво си се натъкнал

Това е открито на плаж в Западна Австралия и прилича на анемона. Всъщност е Dofleinia armata,наричана още раирана анемона. Изключително опасна е, защото ужилванията й са много болезнени и заздравяват с месеци.

 1. Паяците имат интерес начин за спасяване от наводненията

През 2010г мусонни дъждове удрят Пакистан и наводняват реките, като карат насекомите да търсят безопасно място. Странната аномалия е заснета в пакистанско село, където паяци и други насекоми са открили убежище във високите корони на дърветата.

 1. Тази забележителна дълбоководна сепия е заснета на 2400м дълбочина

Знаем за странните и прелестни твари, които обитават най-дълбоките места на океана, но тази сепия е изключителна рядкост и почти нищо не се знае за нея.

Това е най-добрият запис, с който разполагаме. Видът е много различен от всички останали, като пипалата й са до 20 пъти по-дълги от тялото. Сепията на снимката е с дължина над 8м.

 1. В случай, че сте се чудили как изглежда скелетът на таралежа

 1. През ухото на совата можете да видите задната част на окото й

Като всички птици, совите нямат външна ушна структура като при повечето бозайници. Ушите на птиците са недоразвити отвори в черепа, видими само когато отметнете перата. Но необикновено големите ушни отвори и очи на совите предлагат необичаен поглед към зрителната им система.

 1. Hydnora Africana

Расте под земята, като само цветовете излизат на показ. Изпуска зловонна миризма, която привлича естествените опрашители, бръмбари и пчерли. Цветовете действат като временни капани, като задържат бръмбарите достатъчно дълго, за да полепнат с полен.

 1. Когато не си достатъчно голям

Трудно е да се каже колко големи са тези скакалци. Дали са истински гиганти или змията е твърде дребна? Във всеки случай гледката е потресаваща.

 1. Буболечката убиец, която изсмуква жертвите си и носи труповете им на гърба си

Ужасяващата и подходящо кръстена буболечка инжектира смъртоносна слюнка в жертвата си, която я втечнява отвътре, след което я изсмуква. Труповете на изпразнените твари след това служат за камуфлаж на буболечката.

Вижте още

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *