Кино

12 откачени факта от снимките на известни филми

От супа с наркотици до труп в езерото – на филмовите площадки се случват откачени неща.

Екипът на „Титаник“ е дрогиран със супа с ангелски прах

В последния ден от снимките сцените, чието действие се развива в днешно време в Нова Скотия, екипът яде супа, подправена с PCP – наркотика ангелски прах. „Дойдоха бусовете на екипа, взеха вички и ни закараха в болницата“. – разказва Мерилин Макавой от персонала. „На някои им беше много зле. Мисля че хората, които имаха повече опит с такива субстанции имаха халюцинации.“ Още по-невероятното е, че подправилият супата така и не е разкрит.

Заради Том Фелтън са зашили джобовете на всички ученици по врме на снимките на „Хари Потър и затворникът от Азкабан“

Ако питате Том Фелтън кое е било най-хубавото от снимките на Хари Потър, ще ви каже, че това са много начини да краде храна. „Мантиите имаха огромни джобове. Говори се, че са ги зашили всичките след третия филм, защото постоянно си носех храна и напитки на снимачната площадка. Искам да изясня това, защото… е абсолютно вярно. Другите деца започнаха да копират. От гардеробиерната постоянно намираха шоколади и бонбони в дрехите.“ – разказва актьорът.

Всички са повръщали при снимките на „Тексаско клане“

Колкото и ужасяващ да е филма, още по-отвратително е било да го снимат. „Последният снимачен ден беше 26-27 часа. Може би дори повече. Светлините бяха толкова силни, че костите (които са използвали като реквизит) се опекоха.“ – казва режисьорът Тобе Хупър. „Всеки път, когато спирах да снимам, всички тичаха към прозореца да повръщат. Наложи се да дойде лекар, който да им дава лекарства против гадене.“

Стенли Кубрик е унищожил повечето от реквизита след снимките на „2001: Космическа одисея“

Ако се тревожите, че сте твърде дребнави, ще научите, че никога няма да сте толкова дребнави, колкото режисьора Стенли Кубрик. Говори се, че след завършването на снимките на класиката, Кубрик нарочно е унищожил всички декори от филма. Причината за това била те да не бъдат използвани в „по-незначителни“ филми в бъдеще.

Дан Акройд спасява живота на Кери Фишър при снимките на „Блус Брадърс“

Докато е в караваната на тогавашното си гадже Дан Акройд, Кери Фишър се задавя с брюкселско зеле. „Той си помисли, че се смея, но тогава видя, че умирам и ми направи хватката на Хаймлих. 10 минути по-късно ми предложи брак и аз реших по-добре да приема в случай, че се повтори пак.“

Режисьорът Рандъл Клайсър има сериозни пререкания с Джак Никълсън и Уорън Бийти при снимките на „Брилянтин“

Оказва се, че на двамата знаменити актьори не им се е нравило да слушат някакви хора да пеят по цял ден. Никълсън и Бийти са разполагали с офиси срещу сцена 24 на Paramount, където са снимани музикалните сцени. „Викаха ни да млъкнем“ – разказва режисьорът. „Опитваха се да пишат, а ние вдигахме доста шум.“

Не е имало телефонен сигнал при снимките на „Възвръщенецът“

Режисьорът Алехандро Иняриту е известен с отдадеността си, но това излиза извън всякакви норми при снимките на този филм. Той не само е изисквал всичко да се снима на естествена светлина, но е искал и да е в мразовитата Албърта, Канада (където е около -30). Това води до доста трудности, една от които е, че не е имало никакъв обхват на телефоните и са разчитали на снегомобили, за да си предават съобщения.

Режисьорът Кристофър Нолан и екипът му са засадили 323 хектара заревица, защото не искали да използват компютърна анимация при снимките на „Интерстелар“

За някои от сцените е било нужно царевично поле във ферма близо до планините… което не е нормално място за царевицата. „Искахме да пресъздадем усещането, че царевицата се отглежда някъде, където не й е мястото. А в Калгари не отглеждат много, защото вятърът от планините може да я убие лесно.“ Така екипът е използвал близка фермерска земя и е засадил 323 хектара царевица само за филма.

Екипът постоянно е оставал без пари и е искал повече по време на снимките на „Злите мъртви“

Бихте си помислили, че когато един филм вече се снима, той е финансиран. Случаят обаче не е бил такъв с тази нискобюджетна класика. „Стигахме моменти, когато ни свършваха парите и спирахме, слагахме костюмите, вземахме куфарчетата, подстригвахме се и се бръснехме и тръгвахме по вратите да искаме още пари.“ – разказва режисьорът Сам Райми. „Робърт Таперт, Брус Кембъл и аз напуснахме училище. Работехме като сервитьори и таксиджии.“

Откриват труп в езерото при снимките на „Ужасът в Амитивил“

Достатъчно е да изживяваш ужаса, докато е пред камерата, но друго е да ти се случи наистина. „Снимахме и пристигна полицията. Казаха, че са открили труп във водата. Беше доста зловещо. Направо ни стана много по-комфортно да правим този филм.“ – казва актриста Мелиса Джордж.

Шон Бийн си залепил сценария за крака при снимките на „Задругата на пръстена“

Поредицата е заснета в рамките на три години и естествено сценарият постоянно се е променял. Това се оказало доста проблематично за актьорите, поради което Шон Бийн проявил изобретателност. „Шон се справи доста изобретателно – ако се загледате в тази сцена, ще видите, че той понякога навежда глава, сякаш носи емоционална тежест от ужаса на Мордор, но всъщност за крака му е залепен новия сценарий и той го чете.“ – разкрива Питър Джаксън.

Брад Пит изживява толкова тежко снимките на „Интервю с вампир“, че едва не напуска

Ако ви се струва, че персонажът на Брад Пит сякаш не иска да бъде там, оказва се, че това е така. „Шест месеца в мрак. Контактни лещи, грим и играя ролята на „кучката“. Един ден се пречупих. Обадих се на Дейвид, продуцента и му казах, че повече не мога. Питах го колко ще ми струва да ме изкара, а той спокойно ми отговори $40 милиона.“ Излишно е да казваме, че Пит все пак е завършил снимките.

Вижте още

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *